Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Plisskën Festival και ξερό ψωμί!

Η αλήθεια είναι πως το Plissken Festival με έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλά στάνταρ και το Line up του ειδικά τα προηγούμενα δυο χρόνια με είχε θορυβήσει. όπως και να το κάνουμε δεν είμαι συνηθισμένος σε τόσες πολλές αξιόλογες μπάντες από όλα τα μέρη του κόσμου να βρίσκονται σε ένα μόλις φεστιβάλ στη χώρα μας.


Αυτό όμως που πρόκειται να συμβεί στην φετινή διοργάνωση πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει, πάνω απο 60 σχήματα από όλα τα μέρη του κόσμου θα εμφανιστούν το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου στο φετινό Plissken Festival ανάγοντάς  το ως το σημαντικότερο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.  Η βάση του φεστιβάλ αποτελείται από ανερχόμενα σχήματα που έχουν εντυπωσιάσει την παγκόσμια μουσική σκηνή αλλά διατηρούν ακόμη την φρεσκάδα στον ήχο τους πλαισιωμένα από κάποια πιο έμπειρα και σπουδαία ονόματα πάντα με παγκόσμια αναγνώριση. Χωρίς καμιά από τις μπάντες να είναι το τεράστιο εμπορικό όνομα, ονόματα όπως οι Wooden Shjips, Soft Moon, Crocodiles, Black Lips, Fuck Buttons, No Age  αλλά και πολλά πολλά ακόμη που θέλω μια σελίδα για να τα γράψω εγγυούνται την επιτυχία του φεστιβάλ. (Για να δείτε το πλήρες line up πατήστε εδώ.) 

Φυσικά τέτοια μπάντα δεν μπορούν να θεωρηθούν οι βετεράνοι  Αμερικανοί  Girls vs Boys οι οποίοι θα τεθούν επικεφαλής του πρώτου event το οποίο για πρώτη φορά θα στηθεί φέτος στην Θεσσαλονίκη στο Blog 33 και εκεί παρέα με τους Βέλγους Raketkanon (μπαντάρα) αλλά και τους ''δικούς μας'' This Is Nowhere και Roundlights θα δώσουν ένα ξέφρενο πάρτι όπως αυτοί ξέρουν να κάνουν. (Για πληροφορίες για το event της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.)

Την σκυτάλη θα πάρει την επόμενη μέρα το κυρίως φεστιβάλ και για δυο μέρες στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός Κόσμος στο ''κτίριο 56'' της οδού Πειραιώς  θα στηθεί ένα από τα πιο ποιοτικά και όμορφα πάρτι όλων των εποχών. Είναι φανερό πως το κίνητρο των διοργανωτών είναι καθαρά η αγάπη τους για την μουσική και τις συναυλίες, το προδίδει άλλωστε και η ιδιαίτερα προσιτή τιμή (50 ευρώ το διήμερο, 30 ευρώ η ημέρα) αλλά και το ψαγμένο  line up σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις που αναμένεται να είναι στα πρότυπα των καλύτερων φεστιβάλ στον κόσμο. 

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην είμαστε εκεί. όλοι εμείς που αγαπάμε την μουσική. Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι χίπστερ, πάνκης, μέταλο, Aφρικανός, Γερμανός ή Έλληνας  το Plissken πρέπει να γίνει Sold out. Aλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν τα επόμενα χρόνια έρχονται μόνο οι Prodigy. 

Κλείνωντας απλά να προσθέσω την ραδιοφωνική εκπομπή του Inner Sound Radio που είναι αφιερωμένη στο Φεστιβάλ και μας βάζει πολύ όμορφα στο κλίμα του Plissken. Τα λέμε όλοι εκεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου