Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι Interpol θα ζωγραφίσουν με σκούρα χρώματα. (Καινούριος δίσκος από την εξαιρετική μπάντα)

H μπάντα δημιουργήθηκε το 1997 όταν ο Daniel Kessler έψαχνε και δυσκολευόταν πολύ να βρεί μουσικούς για να φτιάξει μια μπάντα. Τελικά γνώρισε τον ντράμερ Greg Drudy, σε τάξη της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, o  Drudy  έμεινε στην μπάντα πολύ λίγο αφού το 2000 αντικαταστάθηκε από τον Sam Fogarino,  και αμέσως απευθύνθηκαν στον Paul Banks τον οποίον ήξερε ο Kessler απο παλιότερα.
Με την προσθήκη του μπασίστα Carlos Dengler η αρχή είχε γίνει οι Interpol ήταν γεγονός. (Άσχετα αν στην αρχή για μια μικρή περίοδο χρησιμοποίησαν κάποια άλλα ονόματα.

Ύστερα από ορισμένα EP και την υπογραφή τους στην Matador Records ήρθε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Turn on the Bright Lights το 2002 και έσκασε σαν βόμβα στην παγκόσμια μουσική σκηνή αποσπώντας απίστευτες κριτικές. Το post punk και indie rock που έπαιζε η μπάντα συγκρίθηκε με σπουδαίες μπάντες φτάνοντας ακόμα και στους τεράστιους Joy Division. Mε το Antic του 2004 αλλά και το υπέροχο Our Love To Admire του 2007 η μπάντα καθιέρωσε τον ήχο της και έγινε μια απο τις σπουδαιότερες στο στυλ της παγκοσμίως. Το 2010 η μπάντα κυκλοφόρησε ως free download το ομότιτλο άλμπουμ Interpol.


Πριν απο δυο μέρες η μπάντα ανακοίνωσε το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της με τίτλο ''El Pintor'' ( αναγραμματισμός του ονόματος της μπάντας και σημαίνει ο Ζωγράφος στα Ισπανικά) το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου από την Matador. Στο άλμπουμ αυτό για πρώτη φορά μπάσο θα παίξει ο Paul Banks αφού μετά την φυγή του μπασίστα Carlos Dengler η μπάντα αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να συνεχίσει ως τρίο. Την παραγωγή του καινούριου άλμπουμ ανέλαβε ο γνωστός παραγωγός James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters) και θα ηχογραφήθηκε στα Electric Lady Studios. Μπορείτε να ακούσετε τους Ιnterpol να ερμηνεύουν δυο από τα καινούρια τους κομμάτια live μέσω του Pitcfork πατώντας εδώ.
Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η μπάντα από τα παρασκήνια της ηχογράφησης.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου