Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ακούστε την ''Αναγέννηση'', το καταπληκτικό καινούριο single της Ναταλίας Ρασούλη.

Από το 1999 και τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Ναταλίας Ρασούλη με τίτλο ''Αγάπα μας και μην μας χαιρετάς'' ; έχουν περάσει ήδη δεκαπέντε χρόνια που είναι ομολογουμένως αρκετά.
Όλα αυτά τα χρόνια  η πολυτάλαντη μουσικός, ερμηνεύτρια και στιχουργός Ναταλία Ρασούλη (a.k.a. Natalie Rassoulis) το μόνο που δεν έκανε ήταν  να ''κάθεται ήσυχη''.

Μπορεί από μικρή όταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο ωδείο να αγάπησε την κλασική μουσική, όμως μεγαλώνοντας ασχολήθηκε και με την ροκ, το μέταλ αλλά και την δημοτική μας μουσική. Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενη η συμμετοχή της στην πολύ γνωστή μέταλ μπάντα Septic Flesh με την οποία συμμετέχει σε τέσσερα άλμπουμ και ακόμη με την συμφωνική μέταλ μπάντα Chaostar σε δυο άλμπουμ στα οποία είναι βασικός ερμηνευτής, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές παγκοσμίως με αποκορύφωμα ένα Ιαπωνικό site που την ανακηρύσσει ως την καλύτερη Μέταλ τραγουδίστρια στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι μπορεί εύκολα κάποιος να διαφωνήσει ακούγοντας αυτό!

Εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ναταλία ασχολήθηκε πάρα πολύ και με το ελληνικό τραγούδι συμμετέχοντας σε διάφορα άλμπουμ με άλλους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Ορφέας Περίδης και φυσικά με έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς, και πατέρα της, τον Μανώλη Ρασούλη. 


Ο καινούριος προσωπικός της δίσκο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και μας δίνεται  μια πρώτη γεύση από το επικείμενο cd με το πρώτο τραγούδι που έχει τον τίτλο «Αναγέννηση».
η ίδια λέει σχετικά : 
 «Αναγέννηση είναι η πιο βαθιά κατάδυση. Και εκεί μέσα στο μαύρο, παρουσιάζεται μια χορδή φωτός που πάλλεται με μια άλλη χορδή φωτός, που κι αυτή με την σειρά της πάλλεται με άλλες χορδές φωτός μέχρι την ανάδυση της συνείδησής μας και του εσώτερου εαυτού μας. Η Αναγέννηση είναι ένα τραγούδι, στο οποίο χρησιμοποιείται η τεχνική της Προγραμματικής Μουσικής. Κάθε μελωδική γραμμή του κάθε οργάνου είναι μία εικόνα και μία ψυχική κατάσταση συγκεκριμένη και χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές παιξίματος, προκειμένου να αποδώσουν μια εικόνα και συναισθηματική κατάσταση το καθένα. Άλλο παίρνει το ρόλο της θλίψης, άλλο της σκληρότητας, άλλο του σκοταδιού, άλλο της προσπάθειας, άλλο της ανάτασης, άλλο της ολίσθησης, άλλο του κύματος, άλλο του αφρού, άλλο του αγώνα, άλλο του φωτός. 
Έχουμε συνηθίσει η φωνή να παίζει το πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τραγούδι. Για μένα η φωνή είναι άλλο ένα όργανο ίσης αξίας με τα υπόλοιπα που υπηρετεί έναν ρόλο. Η συνύπαρξη των οργάνων και η αντιμετώπισή τους ενορχηστρωτικά σαν ίσος προς ίσο ήταν μια βαθύτατη ανάγκη. Ο τραγουδιστής δεν έχει στην δική μου ψυχή την θέση του σούπερ σταρ. Όλοι για έναν και ένας για όλους». λέει η ίδια

             


Εκτός από την καλλιτεχνική της δράση η Ναταλία Ρασούλη έχει αναπτύξει και ακτιβιστική δράση συμμετέχοντας δωρεάν σε διάφορες συναυλίες υποστήριξης αδικημένων συμπολιτών μας, σε πορείες διαμαρτυρίας κτλ. Επίσης έχει εναντιωθεί ανοιχτά στο Ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και συχνά μέσω της σελίδας της στο Facebook καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου