Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θάνος Κεσανλής για το 10 της #blogovision2017

10. Four Tet - New Energy (Text Records)


Η διάθεση του Four Tet, τα τελευταία χρόνια, να μετακινηθεί σταδιακά και με χειρουργική ακρίβεια από την folktronica στη house δεν έχει αντιμετωπιστεί και με τα καλύτερα σχόλια.


Εμένα από την άλλη με ικανοποιεί ιδιαιτέρως, γιατί παραγωγοί σαν τον Kieran Hebden προσεγγίζουν κάθε νέο τους άλμπουμ με μια στοχευμένη αντίληψη. Μου δίνει την αίσθηση ότι θα κυκλοφορήσει ιδέες που προέκυψαν όχι από αυτοσχεδιασμούς, αλλά μετά από μελέτη ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει.

Στην ένατη, αισίως, κυκλοφορία του δίνει μέχρι και σήμερα το στίγμα του σχετικά με το πού θα κινηθεί η μη mainstream electronica. Το New Energy σαν τίτλος μπορεί να είναι λίγο άστοχος βέβαια, γιατί την ενέργεια που έψαχνε φαίνεται πως την έχει βρει εδώ και καιρό και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό μετά την ακρόαση του δίσκου.

Με τα tracks να είναι σχεδόν χωρισμένα στη μέση, από τη μία τα dancefloor oriented και από την άλλη τα μη, ο δίσκος μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση και σε οποιονδήποτε χώρο εξίσου αποτελεσματικά. Τα μόνα αρνητικά στοιχεία, και αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό, είναι τα oriental στοιχεία που χρησιμοποιεί, καθώς τα βρίσκω παρωχημένα έως και γραφικά εν έτει 2017.

Επίσης, δώστε μου εάν γνωρίζετε και μια διευκρίνηση ως προς τη φύση της microhouse που τον κατηγοριοποιεί πλέον το ίντερνετς γιατί δεν κατέχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου