Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κυριακάτικο Σινεμά

Και εκεί που διάβαζα άρθρο με τις 10 ταινίες που μπορείς να δεις όταν είσαι λυπημένος Γεια σας παιδιά, καλώς ήρθατε στο Κυριακάτικο Σινεμά, η πρότασή μας για σήμερα είναι μια ταινία του 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία Jordan Peele.



Η ταινία λέγεται Get Out, είναι ένα θρίλερ μυστηρίου και η υπόθεση έχει ως εξής: Η Ρόουζ έχει εδώ και λίγους μήνες σχέση με τον Κρις και θεωρεί ότι έφτασε η στιγμή να τον γνωρίσει στους γονείς της. Έτσι τον προσκαλεί για ένα σαββατοκύριακο στο πατρικό της, όπου οι γονείς της αντιμετωπίζουν τη σχέση των δύο κάπως αμήχανα φιλικά, με τον Κρις να προσπαθεί να δικαιολογήσει τόσο τη νευρική συμπεριφορά τους όσο και τις διάφορες περίεργες καταστάσεις που δημιουργούνται. Καθώς το σαββατοκύριακο προχωράει και τα αλλόκοτα περιστατικά ολοένα και πολλαπλασιάζονται, ο Κρις οδηγείται σε μια πραγματικότητα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Σαν άνθρωπος που τα θρίλερ μυστηρίου ως κατηγορία ταινιών δεν είναι η πρώτη μου επιλογή, (δηλαδή ανάμεσα σε ένα τρίωρο ντοκιμαντέρ για τη φεουδαρχία της δυτικής Ευρώπης στο μεσαίωνα και ένα θρίλερ είναι πολύ πιθανό να διάλεγα το πρώτο), το Get Out μου άρεσε ιδιαίτερα, ίσως γιατί κατατάσσεται σε αυτό που λέμε "mainstream horror movie", ίσως γιατί δεν είναι από τις ταινίες που το προσπαθούν πάρα πολύ για να κάνουν επιτυχία, ίσως γιατί η πλοκή εκτυλίσσεται ομαλά με plot twists και στιγμές εσωτερικής αναστάτωσης όσο πρέπει και εκεί που πρέπει.

Με άλλα λόγια, το Get Out είναι μια ιδανική ταινία για να τη δεις ευχάριστα είτε με ένα κουβά παγωτό, είτε με μια σακούλα πατατάκια, είτε με παρέα, είτε μόνος. Το σίγουρο είναι ότι όσο διαρκεί θα ξεχαστείς και θα περάσεις ωραία.

Καλή διασκέδαση!

[για μεγαλύτερη απόλαυση αποφύγετε να δείτε το τρέιλερ, αν θέλετε όμως να έχετε μια ιδέα παραπάνω, δείτε το, τι να πω]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου